Fiksni tečaj konverzije 1 € = 7.5345 Kn

Fleishman je u nevolji

129,00 kn(17.12€)

Nedavno razvedeni doktor Toby Fleishman odjednom se, u svojoj četrdeset prvoj godini, našao okružen ženama koje ga žele i kojima ne smeta njegova visina, te će ga spremno odvesti u krevet nakon samo nekoliko klikova na mobilnoj aplikaciji. Nakon trinaest godina braka, ovo je sasvim novi način života u kojem posebno mjesto zazimaju još samo njegova djeca. Međutim, Tobyjev novi život potpuno se promijeni jednog jutra kad njegova bivša supruga Rachel ostavi djecu u njegovom stanu i nestane. Toby ne zna gdje je jer ne odgovara ni na pozive ni na poruke. I dok Toby očajnički pokušava saznati gdje je ona, a istodobno žonglira između posla i očinskih dužnosti, prisiljen je sagledati stvarne razloge raspada svog braka. Je li priča koju je cijelo vrijeme govorio sam sebi doista istinita?

RECENZIJE: “Ova knjiga tako je nevjerojatno briljantna, pravo iznenađenje. Počinje kao zabavna priča o sredovječnom Njujorčaninu koji istražuje aplikacije za neobavezan seks, a završava kao feministički tekst koja vas pogađa u srž.” Dolly Alderton “Taffy Brodesser-Akner pokazuje nam da su sve priče o braku, ljubavi, gubitku, nadi i razočaranju – doista univerzalne. Ovo je iskrena, moćna, ljudska priča koja se nikome ne ispričava.” Guardian “Od samog početka roman Fleishman je u nevolji prepun je mudrosti i zanimljivih opažanja o današnjem svijetu. Međutim, tek kad stignete do eksplozivnih posljednjih stranica postanete istinski svjesni njegove briljantne snage. Prvijenac Taffy Brodesser-Akner zaista je rijetka poslastica.” Maria Semple “Nevjerojatno suvremen i nevjerojatno važan roman.” Hadley Freeman “Ovo je gorko sladak, bolno smiješan i, na kraju, dirljiv i human portret suvremene ljubavi i braka. Fleishman je u nevolji podsjeća na velike romane šezdesetih i sedamdesetih godina. To je Philip Roth ili John Updike u najboljem izdanju (s time da ova autorica savršeno razumije žene). Taffy Brodesser-Akner je broj jedan; ona je zvijezda, a ova knjiga primjer je savršenstva.” Elizabeth Gilbert “Od samog početka roman Fleishman je u nevolji prepun je mudrosti i zanimljivih opažanja o današnjem svijetu. Međutim, tek kad stignete do eksplozivnih posljednjih stranica postanete istinski svjesni njegove briljantne snage. Prvijenac Taffy Brodesser-Akner zaista je rijetka poslastica.” Maria Semple “Žestok i oštrouman, pametan i smiješan, istodobno beskrajno dirljiv roman.” David Nicholls “Moćna feministička knjiga umotana u zabavnu i dirljivu priču.” Marian Keyes

O AUTORU: Taffy Brodesser-Akner novinarka je New York Timesa. Piše i za GQ, ESPN i mnoge druge časopise. Za svoje članke dobila je nagrade New York Press Club i Mirror Award. Fleishman je u nevolji njezin je prvi roman za koji je nominirana za nagradu Women`s Prize For Fiction 2020.

Kategorija:
NAZIV IZVORNIKA Fleishman is in Trouble
PREVODITELJ Lidija Toman
GODINA IZDANJA 2020
JEZIK IZDANJA Hrvatski
NAKLADNIK / PROIZVOĐAČ Znanje
FORMAT 150 x 228 mm
BROJ STRANICA 434 stranica
UVEZ meki
MASA 0.40 kg

BARKOD 9789533602264