Fiksni tečaj konverzije 1 € = 7.5345 Kn

Dječji klasici

100,00 kn(13.27€)

Ježeva Kučica, Družba Pere Kvržice, Vlak u snijegu i Čudnovate zgode Šegrta Hlapića, Heidi

5 slikovnice u kompletu velikog formata 195×265

Ježeva Kućica, Družba Pere Kvržice, Vlak u snijegu, Čudnovate zgode Šegrta Hlapića i Heidi

Naruči u kompletu i uštedi 20%!

Ježeva Kućica

Jedna je od najljepših priča u stihu za male i velike, koja je oplemenila mnoge naraštaje univerzalnom porukom o ljubavi prema vlastitom domu.

Šegrt Hlapić:
Slikovnica o razvoju i sazrijevanju bistra i marljiva dječaka kojega nijedna prepreka neće spriječiti da je svojom dobrotom, snalažljivošću i požrtvovnošću nadvlada. Realistični događaji isprepleteni su s onima na rubu stvarnosti, zaplet je uzbudljiv, obrati tajanstveni, a sve je protkano neočekivanim šaljivim zbivanjima. Priključite se i vi Hlapićevu sedmodnevnom putovanju na koje je krenuo kako bi razgazio svoje uske čizmice!

Vlak u snijegu, je dječji klasik omiljenog pisca Mate Lovraka uz koji su odrastale i stasale generacije mladih čitatelja. Na Jabukovcu u Velikom Selu žive tri đaka četvrtog razreda. Zovu se Ljuban, Draga i Pero. Učenike te seoske škole učitelj povede vlakom na izlet u grad. Tamo su, u tiskari zahvalili na besplatnom putu u Zagreb pjesmom, a naposljetku su otišli u zoološki vrt. Međutim, učitelj se u gradu razboli i ostaje u bolnici, a djeca se moraju sama vratiti. Na povratku ih zatekne zimsko nevrijeme i vlak stane pred snježnim nanosom. Zahvaljujući pomoći djece, željezničari oslobađaju vlak.

Družba Pere Kvržice:
Ova, skraćena i ilustrirana pripovijest nastala je prema istoimenom romanu Mate Lovraka. Pogodna je za čitanje djeci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Glavni junaci su seoska djeca koja se prihvate jedinstvenog posla. U tajnosti obnavljaju stari, zapušteni i oronuli zadružni mlin. Unatoč mnogim preprekama družba ostaje složna u želji da postigne svoj cilj. Naglašena je pozitivnost dječjih osjećaja zajedništva i dobra. U tekstu priče uklopljene su tri edukativne stranice: Naučimo ponešto o mlinu!, Naučimo ponešto i o bunarima!, Naučimo ponešto i o vidrama!

Heidi
Priča o devojčici Hajdi, koju tetka ostavlja njenom djedu– čudnom starcu, usamljeniku nenaviknutom da u svojoj okolini ima bilo kakvo ljudsko biće, a posebno ne osjetljivu djevojčicu… Heidi je strpljiva i plemenita djevojčica, ali je pitanje trenutka kada će njeno razumijevanje izgubiti snagu i kada će odustati od borbe za naklonost rođenog djeda. Međutim, jednog dana, ljubav se zaista rađa, a šta će se onda dogoditi…